Baracuda Zeeverkenners

Zeeverkenners 12-16 jaar

Slide

Zeeverkenners 12-16 jaar

Het Zeeverkennersprogramma heeft geen centraal thema, maar vaak zijn de activiteiten geïntegreerd in een of ander project. Een Orca die net is overgevlogen, wordt toegevoegd aan een ‘boot’. Zo’n groepje zeeverkenners heeft samen een lelievlet tot de beschikking; de meest ervaren zeeverkenners zijn de kwartiermeester en de bootsman. Op dit moment zijn er 4 lelievletten voor de Zeeverkennersspeltak.

De activiteiten zijn op en rond het water, met name in de zomer. Dan wordt geroeid en gezeild, gespeeld op het water, maar ook aandacht besteed aan de veiligheid en de verkeersregels die op het water gelden. De zeeverkenners kunnen roei- en zeildiploma’s halen, waarmee ze later ook zelfstandig het water op kunnen.

Bijna alle kampen hebben met het water, varen en kamperen in tenten te maken. In de zomer gaan de zeeverkenners met de boten op kamp. Daarnaast gaan ze elk jaar op Pinksterkamp. Een kamp voor alle zeeverkenners in de regio “Utrecht-Drie Rivieren”.

In de winter gaan de boten het water uit en wordt het noodzakelijke onderhoud gedaan. Naast het afkrabben, schuren, lakken en schilderen, wordt er natuurlijk ook gespeeld; ook is er ’s winters ruimte voor bijzondere activiteiten, zoals een bezoek aan het Scheepvaartmuseum.

De opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Leiding:

e-mail: zvstaf@baracuda-zv.nl