Activiteiten

De opkomsten van alle speltakken vinden op zaterdag plaats. Ons troephuis 't Nieuwe Anker wordt het hele jaar door gebruikt door de dolfijnen en ’s winters ook door de Zeeverkenners en Wilde Vaart. In de zomermaanden is de Werf, gelegen aan het Merwedekanaal, hun uitvalsbasis. Hier liggen onze boten en kunnen zij direct het water op om te roeien en te zeilen.

Naast de normale zaterdag opkomsten worden elk jaar ook een aantal kampen georganiseerd. De kampen die standaard georganiseerd worden zijn:

• Het herfstkamp, met de hele groep, in het eerste of laatste weekeinde van de herfstvakantie;
  • Het winterkamp, met de hele groep, in het eerste of laatste weekeinde van de voorjaarsvakantie;
  • Het pinksterkamp (regionaal kamp), met de hele groep, in het Pinksterweekeind;
  • Het zomerkamp, per speltak, i.h.a. in de eerste of laatste week van de officiële zomervakantie.

Traditioneel is de Kerstviering, op de voorlaatste of laatste zaterdag voor de kerstvakantie. Tevens wordt er meestal deelgenomen aan regionale scoutingactiviteiten zoals de dolfijnen-speldag en regionale scoutingwedstrijden voor de verkenners, enz. Ook wordt er ieder jaar voor Jantje Beton gecollecteerd, een deel van de opbrengst is voor de groep.